Cutremure stiri: 507

Parlamentul urmează să adopte alte circa 100 de proiecte prevăzute în agenda de asociere

6 apr. 2016,, 17:00   Politică
2293 2

Parlamentul urmează să adopte alte circa 100 de proiecte prevăzute în agenda de asociere
Foto : noi.md

Guvernul a reactualizat astăzi lista actelor legislative prevăzute în Acordul de asociere cu UE, ce urmează a fi adoptate de Parlament.

Lista include peste 100 de proiecte de legi, care vor fi supuse votului, pe parcursul sesiunii curente și a celei de toamnă-iarnă a Legislativului. Potrivit autorităților, elaborarea unui program legislativ de realizare a angajamentelor va asigura claritatea și transparența întregului proces. Totodată, adoptarea etapizată a proiectelor respective va permite o monitorizare mai bună a progreselor sectoriale.

Inițiativele legislative prevăzute în program vizează reformarea sistemului judecătoresc, finalizarea reformei Procuraturii, lupta cu corupția, reformarea CNI, aprobarea Concepției securității informaționale, îmbunătățirea sustenabilității sistemului public de asigurări sociale, unificarea formulei de calcul a pensiei, asigurarea egalității de șanse între femei și bărbați etc. De asemenea, programul prevede adoptarea unui șir de inițiative în domeniul economic și cel financiar-bancar.

Documentul urmează a fi transmis spre examinare și adoptare Parlamentului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав