Cutremure stiri: 503

Candu şi-a anunţat participarea la Maratonul Internaţional

8 apr. 2016,, 13:35   Societate
2317 2
Канду примет учаcтие в Кишиневском международном марафоне
Foto: publika.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a făcut jogging azi dimineaţă în parcul Valea Morilor din Capitală.


Politicianul a alergat împreună cu organizatorul maratonului internaţional care va avea loc în 17 aprilie, Dmitri Voloşin. Şeful Legislativului a anunţat că va participa şi el la această cursă.

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, susţine că sportul ocupă un loc important în viaţa lui. Pasionat de mod de viaţa activ şi sănătos, politicianul a decis să susţină organizatorii maratonului.

"Voi încuraja colegii mei, familia şi prietenii să încercăm, fiindcă, în primul rând, este un eveniment important şi, în primul rând, al imaginii ţării şi în al-doilea rând, cert este că activitatea sporivă şi sport trebuie promovat cât mai mult, încerc să alerg şi aici dimineaţă, înainte ora de lucru", a spus Andrian Candu.

Organizatorului maratonului a înmânat preşedintelui Parlamentului şi echipamentul necesar pentru participarea la cursă, dar şi un souvenir.

"Acesta este un tricou, brăţară. Am făcut astfel de sticluţe pentru cursa din beciurile vinăriilor", a explicat organizatorul maratonului internațional, Dumitru Voloșin.

Andrian Candu şi Dmitrii Voloşin au discutat şi despre posibilitatea desfăşurării unei curse sportive naţionale de amploare. Aceasta ar putea avea loc toamna, cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la independenţa Republicii Moldova.

"A apărut o iniţiativă să organizăm o estafetă prin toată ţara cu steagul Republicii Moldova, simbol al ţării noastre. Să fugim de la nord şi până la sud, ajungând la cele mai interesante locuri. Este vorba despre o distanţă de 600-700 de kilometri. Steagul va fi purtat de diferiti sportivi din mai multe raioane", a mai spus organizatorul maratonului internaţional, Dumitru Voloşin.

Cea de-a doua ediţie a maratonului Internațional Chișinău va fi organizată în data de 17 aprilie. La cursă vor participa aproximativ 15 mii de oameni, dintre care aproape 500 sunt din străinătate, veniţi din 50 de ţări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав