Cutremure stiri: 507

Noul guvernator al BNM își va începe activitatea la Washington

9 apr. 2016,, 12:00   Economie
4792 9
Новый глава Нацбанка Молдовы начинает свою миссию с Вашингтона
Foto: kp.md

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, și ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, se vor întîlni săptămîna viitoare, la Washington, cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.


Informația a fost comunicată de președintele Parlamentului, Andrian Candu, în plenul Legislativului.

„Săptămîna viitoare, în perioada 14-17 aprilie, conducerea BNM și a Ministerului Finanțelor va efectua o vizită de lucru la FMI în Washington”, a spus Candu.

Sergiu Cioclea a fost aprobat de Parlament în calitate de guvernator al BNM în luna martie și oficial își va începe activitatea în noua funcție pe 11 aprilie. Prima destinație a lui Cioclea în calitate de guvernator al BNM va fi Washingtonul.

Unul din punctele „foii de parcurs” a reformelor, elaborată anterior de Guvern, prevede realuarea negocierilor privind semnarea unui nou acord de colaborare cu FMI.

Astfel, pentru perioada martie-aprilie autoritățile Moldovei au planificat că BNM urmează să se consulte cu FMI în privința măsurilor care trebuie întreprinse după încheierea auditului în băncile aflate sub supraveghere specială. Tot în aceeași perioadă BNM urmează să elaboreze un plan de acțiuni în baza recomandărilor și concluziilor acestor rapoarte de audit.

În perioada aprilie-mai, „Guvernul va întreprinde toate măsurile necesare pentru demararea negocierilor privind semnarea unui nou memorandum de cooperare cu FMI”, iar negocierile propriu-zise și semnarea documentului, potrivit autorităților, ar putea avea loc în luna iunie a acestui an.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав