Cutremure stiri: 501

Antreprenorii moldoveni, informaţi despre oportunităţile DCFTA

11 apr. 2016,, 16:45   Business
3295 5
Молдавских предпринимателей проинформируют о преимуществах УВЗСТ
Foto: ipn.md

Mai mulţi oameni de afaceri din Chişinău, dar şi din centrul ţării, vor participa la o sesiune practică în ceea ce priveşte provocările şi oportunităţile aferente implementării Zonei de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător UE – Moldova (DCFTA).


De asemenea, antreprenorii vor primi informaţii privind modalităţile de aplicare la sursele existente de finanţare şi susţinere a antreprenorilor în contextul implementării DCFTA, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Programului UK – Asistenţă pentru reforme, antreprenorii vor fi informaţi şi despre regimuri şi măsuri comerciale curente, infrastructura calităţii, inclusiv aspecte practice aferente standardelor sanitare şi fitosanitare, standarde sanitar-veterinare.

Anterior, seminare similare s-au desfăşurat şi în alte regiuni ale ţării cu scopul de a informa antreprenorii despre beneficiile, provocările şi impactul pe care îl are DCFTA asupra activităţii acestora.

Potrivit organizatorilor, subiectele incluse în agenda sesiunii vor fi susţinute de către experţi din domeniu şi reprezentanţi ai Ministerului Economiei. Evenimentul este organizat în cadrul Programului de asistenţă în domeniul reformelor Marea Britanie – Republica Moldova care este finanţat de către Guvernul Marii Britanii. Programul este coordonat de PwC Marea Britanie şi PwC Moldova, Centrul Analitic „Expert-Grup”, în strânsă colaborare cu Ambasada Marii Britanii din Chişinău.

O cercetare calitativă privind nevoile mediului de afaceri din Moldova a demonstrat că circa 67% dintre respondenţi nu cunosc sau cunosc foarte puţin despre DCFTA.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав