Cutremure stiri: 501

Deputaţii nu vor susţine simplificarea procedurii de eliberare a autorizaţiilor pentru jocurile de noroc

14 apr. 2016,, 16:00   Business
3487 4
Депутаты не поддержат упрощение выдачи разрешений для азартных игр
Foto: mail.ru

Parlamentul nu va susţine simplificarea procedurii de eliberare a autorizaţiilor pentru activitate comercială agenţilor economici, care intenţionează să practice industria jocurilor de noroc.


Acest fapt s-a menţionat în cadrul examinării amendamentelor la Legea cu privire la comerţul interior, care prevăd simplificarea substanţială a procedurii de obţinere a autorizaţiilor de comerţ, inclusiv pentru activitatea ce ţine de jocurile de noroc, transmite NOI.md.

Oleg Reidman, deputat din fracţiunea Partidului Comuniştilor, şi unii colegi-parlamentari ai acestuia, s-au întrebat, ce au în comun jocurile de noroc cu comerţul interior? Ce se comercializează la cazonouri sau în sălile cu maşini de joc?

Ei s-au pronunţat împotriva faptului, ca legea adoptată să favorizeze activitatea ce ţine de organizarea jocurilor de noroc, prin simplificarea procedurii de obţinere a autorizaţiilor pentru deschiderea cazinourilor, maşinilor de joc etc. prin informarea autorităţilor despsre intenţia de a iniţia o atare activitate.

Deputaţii au convenit că în lectura a doua în proiectul de lege va fi concretizată procedura obţinerii de către agenţii economici a autorizaţiilor pentru dreptul la activitate în sfera jocurilor de noroc, precizate prevederile, care prevăd acum obţinerea unei atare autorizaţii prin simpla notificare a autorităţilor locale despre iniţierea activităţii.

Viceministrul economiei Vitalie Iurcu a recunoscut că acest subiect este unul sensibil şi prevederile legii ar putea fi reexaminate. El a menţionat că, în conformitate cu proiectul de lege propus, autorităţile locale pot respinge cererea de autorizare a deschiderii cazinourilor şi sălilor de maşini de joc, argumentîndu-şi refuzul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав