X 
Cutremure stiri: 507

Filip lui Dodon: Pur și simplu, vreți mai repede să ajungeți la putere

19 apr. 2016,, 14:52   Politică
6987 10
Филип Додону: Вы просто очень хотите власти
Foto: publika.md

Prim-ministrul Pavel Filip i-a răspuns pe un ton ascuțit președintelui Partidului Socialiștilor (PSRM), Igor Dodon, care, în cadrul vizitei la Strasbourg, a comunicat că partidul lui intenționează să înainteze moțiune de neîncredere actualului guvern pînă la finele lunii mai, comunică NOI.md.


Filip este convins că tentativa ordinară a socialiștilor de a înainta vot de neîncredere Guvernului este dictată de aspirația lor de a veni la putere cu orice preț. Șeful Cabinetului de Miniștri a scris despre aceasta în rețelele sociale. „Moţiunile împotriva Guvernului se depun, de obicei, pe o tematică legată de activitatea lui. În Republica Moldova însa opoziţia (îi are în vedere pe socialiști – n.red.) înaintează moţiune împotriva Guvernului pentru că ... vrea mai repede la putere, vrea alegeri anticipate”, a menționat Filip.

Guvernul Pavel Filip a obținut vot de încredere la ședința extraordinară a Legislativului din 20 ianuarie. El a fost susținut de 57 de deputați din PDM, PL, precum și de foștii deputați din PCRM și PLDM. Aceasta a cauzat un val de nemulțumire în societate, ceea ce a dus la încercarea de a lua cu asalt sediul Parlamentului și la protestele „opoziției unite”.

Liderul PSRM, Igor Dodon, în alocuțiunea sa de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din 18 aprilie, a comunicat despre intenția colegilor de partid de a exprima moțiune de neîncredere Guvernului Pavel Filip pînă la finele lunii mai. După cum a specificat el, „nu se poate avea încredere în autoritățile care s-au discreditat nu numai pe sine, dar și toată țara pe arena internațională”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав