Cutremure stiri: 503

Termenul de funcționare a ZAL „Valkaneș” va fi prelungit pînă la 37 de ani

20 apr. 2016,, 18:15   Economie
2831 0
Срок функционирования ЗСП «Валканеш» продлят до 37 лет
Fotо: gagauzinfo.md

Termenul de funcționare a Zonei Antreprenoriatului Liber „Valkaneș” se preconizează să se prelungească de la 25 de ani pînă la 37 de ani, relatează NOI.md.


Acest fapt este prevăzut în modificările la Legea cu privire la Zona Antreprenoriatului Liber - Parcul de Producţie „Valkaneş”, introducerea cărora a fost aprobată de Guvern, care a avizat pozitiv proiectul de lege elaborat de un grup de deputați.

Potrivit vicepremierului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, documentul mai prevede micșorarea suprafeței ZAL Parcul de Producţie „Valkaneş” de la 122,3 pînă la 107,2 hectare.

Astfel, administrația ZAL a solicitat excluderea unui teren cu destinație agricolă, cu o suprafață de 24,3793 ha, care actualmente nu se folosește și pe viitor nu sînt perspective pentru valorificarea acestuia pe calea atragerii investitorilor. Aici nu există căi de acces, lipsesc utilitățile, relieful este anevoios.

În afară de aceasta, pentru vînzarea obiectelor industriale aferente acestuia va fi necesar să se achite compensația în legătura cu schimbarea destinației terenului și trecerii acestuia în altă categorie, ceea ce va costa circa 50 de milioane de lei.

Totodată, în ZAL Parcul de Producţie „Valkaneş” se prevede să se includă un alt teren, care aparține SA „Vulcanești-Petrol”, cu suprafața de 9,3282 ha. În prezent această companie nu activează, însă teritoriul ei este atractiv pentru investitori, dispune de căi de acces, inclusiv de o linie de cale ferată.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав