X 
Cutremure stiri: 503

Autorităţile solicită sprijinul Comunităţii Energetice în evaluarea ANRE

21 apr. 2016,, 17:05   Economie
4053 1
Власти просят Энергетическое сообщество помочь оценить НАРЭ
Foto: ipn.md

Preşedintele Parlamentului Andrian Candu şi prim-ministrul Pavel Filip au semnat un demers în adresa Comunităţii Energetice, prin care solicită sprijin în evaluarea independentă externă a Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică (ANRE).


Pe această cale, legislativul şi executivul se angajează să dezvolte sectorul energetic, să asigure eficienţa mijloacelor de distribuţie a energiei şi să modernizeze acest sector conform standardelor europene, transmite IPN.

„Ieri, împreună cu premierul, am semnat o scrisoare către Comunitatea Energetică şi partenerii de dezvoltare privind evaluarea independentă şi externă a ANRE, competenţele, independenţa, dar şi legislaţia care ţine de securitatea energetică. Este un angajament şi faţă de partenerii din UE, şi este şi voinţa politică pentru a asigura independenţa ANRE”, a spus preşedintele Parlamentului în pauza şedinţei legislativului de joi, 21 aprilie.

În timpul pauzei, şeful legislativului a mai comunicat că au fost colectate 35 de semnături pentru înregistrarea proiectului de lege de modificare a Constituţiei în ceea ce ţine de imunitatea parlamentară. Andrian Candu a precizat că acest proiect va fi înregistrat în procedură legislativă chiar de astăzi.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав