X 
Cutremure stiri: 507

Filip a invitat Misiunea FMI

22 apr. 2016,, 10:00   Economie
2268 2
Filip a invitat Misiunea FMI
Foto: flacaraiasului.info

"Cel tîrziu în luna iunie Misiunea FMI va sosi la Chişinău", a declarat joi prim-ministrul Pavel Filip, la întrevederea cu conducerea raionului Glodeni, în care a efectuat o vizită de lucru.


Șeful Guvernului a spus că la 21 aprilie va adresa Consiliului de directori al FMI o scrisoare prin care va invita în Moldova misiunea Fondului.

Potrivit premierului, sarcina Guvernului pe care îl conduce este de a restabili relaţiile de parteneriat şi cooperare cu partenerii externi ai Republicii Moldova.

Filip a subliniat că o parte dintre restanţele de la capitolul îndeplinirea angajamentelor RM privind Acordul de asociere RM-UE au fost recuperate.

"În negocierile cu FMI trebuie să deblocăm finanţarea externă, în primul rînd creditul României de 150 de milioane de euro şi din partea Uniunii Europene", a precizat premierul.

Filip a subliniat că la sfîrşitul lunii februarie Chişinău a fost vizitat de Misiunea FMI, cu care a fost profund analizată situaţia din RM şi politicile care trebuie întreprinse de Guvern pentru menţinerea unei situaţii macroeconomice stabile şi îmbunătăţirea situaţiei din sectorul financiar-bancar.

Premierul a spus că la acel moment experţii Misiunii au spus că situaţia economică este dificilă şi, pentru a o asana, este necesară o gestionare eficientă a economiei.

Anterior, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că "reluarea cît mai grabnică a negocierilor cu FMI şi ulterioara semnare a Memorandumului cu Fondul este prioritatea Nr.1 pentru autorităţi".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав