X 
Cutremure stiri: 505

A fost lansat ghidul informaţional „Cum ne protejăm afacerea eficient”

12 mai. 2016,, 10:30   Business
2949 0
A fost lansat ghidul informaţional „Cum ne protejăm afacerea eficient”
Foto: ziare.com

Programul USAID "Comerţ, investiţii şi reglementarea activităţii de întreprinzător" (BRITE) în cadrul campaniei Update Moldova a elaborat un ghid informaţional "Cum ne protejăm afacerea eficient".


Ghidul cuprinde sfaturi practice, uşor accesibile, răspunde la întrebările ce apar cel mai frecvent în interacţiunea dintre mediul de afaceri şi stat. Datorită ghidului, businessul are acces la recomandări, modele de documente şi studii de caz, cu ajutorul cărora protejarea drepturilor şi intereselor proprii este mai ușoară.

În prezent, agenţii economici se confruntă în activitatea lor cu situaţii de abuz din partea autorităţilor în procesul de control asupra activităţii de întreprinzător şi la eliberarea actelor permisive. Pe de altă parte, de cele mai multe ori, nici antreprenorii nu îşi cunosc drepturile şi obligaţiile sau cum ar putea să le aplice eficient în scopul de a-şi proteja afacerea.

Ghidul "Cum ne protejăm afacerea eficient" este elaborat cu scopul asigurării transparenţei relaţiilor dintre mediul de afaceri şi stat.

Ghidul descrie măsurile ce pot fi întreprinse de către antreprenori în cazul controalelor de stat, obţinerii actelor permisive, controalelor fiscale şi controalelor organelor de drept.

Utilizatorii vor putea folosi modelele de acte şi liste de verificare în care sînt menţionate condiţiile controlului, drepturile, obligaţiile şi interdicţiile antreprenorilor şi ale organelor de control sau actele şi condiţiile necesare obţinerii unui act permisiv sau contestării unei decizii de control. Conţinutului ghidului poate fi consultat accesînd site-ul www.controale.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав