Cutremure stiri: 501

„DAAC System Integrator” și partenerii au remarcat importanța cooperării companiilor IT cu statul (VIDEO)

25 mai. 2016,, 12:00   Business
3818 1
DAAC-System Integrator и партнёры отметили важность сотрудничества IT-компаний с государством (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Forumul specialiștilor în domeniul tehnologiilor informaționale „Moldova ICT Summit 2016”, care s-a desfășurat în perioada 27-28 aprilie sub patronajul ministerului de profil, tradițional a trezit interesul multor companii IT din țară și de peste hotare.


Forumul internațional „ICT Summit 2016”, ajuns la ediția a șaptea, cu fiecare an atrage tot mai mulți specialiști autohtoni și străini din industria tehnologiilor informaționale. Compania „DAAC System Integrator” a fost reprezentată cu stand propriu cu realizările obținute în domeniul IT. Totodată, compania autohtonă a invitat reprezentanți ai unor parteneri străini – „Wincor Nixdorf International GmbH” și „Cisco Systems”, informează NOI.md.

Directorul de programe software din cadrul companiei „DAAC System Integrator” Ion Sîrbu a menționat că „Moldova ICT Summit” reprezintă o platformă de comunicare pentru reprezentanții industriei IT, unde aceștia fac schimb de experiență și planuri de viitor. „Această tematică nu reflectă întotdeauna tot ce are loc aici, pentru că evenimente sînt mult mai multe. Tematica actualului summit se referă la startupuri, dezvoltarea și realizarea ideilor, însă de această dată nu se discută despre rezultatele obținute la etapele anterioare. Noi, fiind o companie IT care participă la realizarea ideilor lansate anterior, putem spune că am realizat destul de multe”, a declarat Ion Sîrbu pentru NOI.md.

„În calitate de exemplu pot aduce dezvoltarea platformelor de raportare electronică prin intermediul căreia agenții economici transmit raporturi la Casa Națională de Asigurări Sociale, Biroul Național de Statistică, Compania Națională de Asigurări în Medicină, pe contul contribuabilului la care au acces toți contribuabilii, precum și multe alte sisteme informaționale care sînt implementate cu susținerea Centrului de Guvernare Electronică și companiilor IT din Moldova, în particular, «DAAC-System Integrator»”, a relatat Ion Sîrbu.

Potrivit lui, cooperarea cu companiile locale oferă Centrului de Guvernare Electronică posibilitatea de a implementa mai eficient ideile și proiectele care se discută și sînt lansate la nivel de stat. „Participarea în asemenea proiecte în calitate de integrator de sistem, cum este compania noastră, permite integrarea unor lucruri aparent incompatibile. Mă refer la sistemele electronice ale diferitor instituții de stat, care sînt elaborate și implementate pe diferite platforme software. Avînd în vedere că compania noastră participă la asemenea proiecte atît din partea organelor de stat, cît și din partea agenților economici, noi aveam experiența, cunoștințele și tehnologiile necesare care permit integrarea unor componente cu platforme diferite ale sistemului informațional”, a subliniat reprezentantul „DAAC System Integrator”.

Partenerii „DAAC System Integrator” au rămas mulțumiți de invitația specialiștilor moldoveni în domeniul ICT. Astfel, managerul pe vînzări al companiei germane „Wincor Nixdorf International GmbH”, Ana Pankratz, a menționat că piața tehnologiilor informaționale din Moldova crește vertiginos datorită investițiilor în acest domeniu. „Noi monitorizăm cu atenție piața IT din Moldova și vedem ce eforturi sînt depuse pentru a obține progres în acest domeniu. Pentru noi este foarte importantă activitatea comună a Germaniei și Moldovei în domeniul tehnologiilor informaționale. Pentru «Wincor» este foarte important să fie în pas cu timpul și să propună la timp clienților soluții potrivite în domeniul bancar și cel comercial. Participarea la «Moldova ICT Summit» oferă companiei noastre o posibilitate excelentă de a-i familiariza pe potențialii clienți cu produsele «Wincor»”, a declarat Pankratz.

Reprezentantul regional al companiei „Cisco System” în Ucraina și Moldova, Dmitri Krasilnikov, a subliniat că „ICT Summit” este principalul eveniment autohton în domeniul tehnologiilor informaționale. „Noi tradițional participăm la acest forum la invitația «DAAC System Integrator», care este unul dintre principalii noștri parteneri în Moldova. Compania noastră oferă soluții atît la nivel de țară, cît și pentru clienți concreți din businessul mic, mijlociu și mare. De data aceasta discursul meu la Summit a fost dedicat unui trand global – «internetul lucrurilor». La acest trand se referă «Digitization», «Internet of Things», «Internet of Everything»”, a relatat Dmitri Krasilnikov, intervievat de NOI.md.

„«Internetul lucrurilor» ca trand nu poate fi oprit – sau trebuie să participi, sau să mori. Această problemă necesită o abordare la nivel de stat. Trebuie de menționat că Moldova se mișcă într-o direcție corectă. Guvernul investește în e-government, care reprezintă o platformă pentru conlucrarea cetățenilor cu structurile de stat, iar noi intenționăm să oferim susținerea necesară”, a conchis Krasilnikov.

„Moldova ICT Summit 2016” a fost organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC sub patronajul Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, în parteneriat cu „DAAC System Integrator”, „Microsoft”, „Orange-Moldova”, „MUK, Endava” etc.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав