X 
Cutremure stiri: 507

Biroul Național de Statistică are un nou director

31 mai. 2016,, 11:18   Politică
2984 2

Biroul Național de Statistică are un nou director
Foto : ipn.md

Actualul director general adjunct al Biroului Național de Statistică, Vitalie Valcov, a fost desemnat în funcția de director al instituției. Decizia a fost adoptată astăzi de Guvern, la propunerea premierului Pavel Filip, informează NOI.md.


Funcționarul activează la BNS din anul 1998 și a fost responsabil pentru desfășurarea recensămîntului populației din 2004. „Luînd în considerație problemele cu care ne confruntăm acum cu recensămîntul, nicidecum nu o putem scoate la capăt. Am avut discuție cu dumnealui și am toată încrederea că vom deznoda acest nod. Cu atît mai mult că această problemă a devenit un bulgăre mare de zăpadă”, a precizat Pavel Filip.

„Niciodată în istoria sa, BNS nu s-a confruntat cu așa probleme ca acum”, a remarcat la rîndul său Vitalie Valcov.

Totodată, în funcția de vicedirector al BNS a fost numită Ana Negruță, care activează în prezent ca șefă a Direcţiei statistica serviciilor sociale şi condiţiilor de trai.

Precizăm că fostul director al BNS Marin Gospodarenco și-a dat demisia la mijlocul lunii mai, în urma scandalului din jurul Recensămîntului populației din 2014. Premierul i-a reproșat funcționarului atitudinea neserioasă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав