Cutremure stiri: 503

Salvatorii i-au promis lui Filip să lichideze operativ consecinţele ploilor torenţiale (VIDEO)

1 iun. 2016,, 13:38   Societate
2079 0
Спасатели пообещали Филипу оперативно устранить последствия ливней (ВИДЕО)
Foto: dse.md

Consecinţele ploilor torenţiale din noaptea spre 1 iunie au constituit subiectul principal al şedinţei de la Centrul Operaţional de Dirijare a Situaţiilor Excepţionale, cu participarea premierului Pavel Filip.


Şeful Guvernului a cerut prezentarea informaţiilor obiective despre localităţile afectate de precipitaţii şi modalitatea de lichidare a consecinţelor acestora, comunică NOI.md.

Reprezentanţii Guvernului şi ai Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) au prezentat rapoarte despre primele consecinţe ale ploilor torenţiale. Premierul Pavel Filip a specificat necesitatea de a stabili în viitorul apropiat ordinea lichidării consecinţelor şi a solicitat tuturor structurilor de profil să-şi coordoneze acţiunile.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a subliniat că forţele SPCSE şi cele poliţieneşti au acţionat sectorial în fiecare caz şi la fiecare solicitare.

Şeful SPCSE, Mihail Harabagiu, a subliniat că specialiştii structurii au reacţionat operativ la comunicatul despre ridicarea considerabilă a apei în bazinul acvatic din apropierea localităţii Iargara, raionul Leova. Salvatorii, în comun cu autorităţile publice locale, au întreprins măsuri pentru fortificarea digului şi minimizarea posibilului prejudiciu. În zona riscului inundaţiilor se aflau circa 200 de gospodării ale localităţii.

Premierului i s-a raportat despre cazurile de inundare a caselor. Astfel, în localitatea Logăneşti, raionul Hînceşti, au fost inundate 15 case de locuit. Potrivit datelor din dimineaţa zilei de 1 iunie, în raioanele centrale şi de sud ale Moldovei au fost afectate 39 de gospodării, iar subsolurile a şase case au fost inundate. Aversele de ploaie au făcut ravagii în localităţi din raioanele Leova, Hînceşti, Ialoveni, Basarabeasca, Cahul, dar şi în municipiul Chişinău.

În lichidarea consecinţelor ploilor au fost antrenaţi 420 de angajaţi ai SPCSE cu 68 unităţi de tehnică.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав