Cutremure stiri: 505

Vinurile Moldovei, expuse în Franța

1 iun. 2016,, 17:30   Business
2710 2

Vinurile Moldovei, expuse în Franța
Foto: bani.md

12 companii vinicole din Republica Moldova au participat la inaugurarea noii embleme culturale și turistice a regiunii Bordeaux din Franță, dedicate industriei vinului, informează NOI.md.


Conceput ca o destinaţie turistică, Cite du Vin posedă o complexitate arhitecturală inedită. Aceasta are o suprafaţă de peste 13 hectare şi cuprinde mai multe zone dedicate expoziţiilor, magazinelor, degustărilor, seminarelor tematice, restaurantelor etc. În oraş se vor regăsi vinuri din toate colţurile lumii, inclusiv din Republica Moldova, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei. Primele cca 2000 de sticle de vin moldovenesc de la companiile Kazayak Vin, Vinăria din Vale, Suvorov Vin, Cricova, Castel MIMI, Purcari, Bostavan, Sălcuța, Fautor, Chateau Vartely, Maurt și Nisporeni au ajuns deja la Bordeaux.

„Prezenţa noastră în Oraşul Vinului este de o importanţă strategică şi se aliniază Programului de marketing și promovare al ONVV, prin care ne-am propus ca Vinul Moldovei să devină un simbol al calității și un brand recunoscut la nivel internațional. Se estimează că Cite du Vin va deveni un punct de atracţie anual pentru cca 450 de mii de vizitatori din întreaga lume, printre care turişti, importatori sau distribuitori etc. Acest fapt va permite ca Vinul Moldovei să cîştige notorietate nu doar în Franţa, dar şi în alte state reprezentative pentru industria vitivinicolă”, a menționat directorul Oficiului Național al Viei și vinului, Dumitru Munteanu.

Oraşul Vinului este deschis publicului larg și iar fiecare vizitator va putea testa vinurile moldovenești în restaurante dedicate, la degustări și ateliere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав