X 
Cutremure stiri: 503

Prim-ministrul Cehiei va efectua o vizită în Moldova pe 9-10 iunie

2 iun. 2016,, 14:30   Politică
3450 0
Премьер-министр Чехии совершит визит в Молдову 9-10 июня
Foto: ipn.md

Prim-ministrul Cehiei, Bohuslav Sobotka, va efectua pe 9-10 iunie 2016 o vizită la Chișinău, în cadrul căreia va avea loc Forumul moldo-ceh al oamenilor de afaceri.


Această vizită a premierului ceh, precum şi desfăşurarea forumului oamenilor de afaceri din ambele ţări, va contribui la consolidarea cooperării comercial-economice şi investiţionale între Moldova şi Cehia.

Acest fapt s-a menţionat în cadrul întrevederii premierului Pavel Filip cu ambasadorul Cehiei în Moldova, Zdeněk Krejci, unde au fost examinate dinamizarea cooperării bilaterale, dezvoltarea proiectelor investiționale moldo-cehe, precum și organizarea vizitei oficiale a lui Bohuslav Sobotka la Chișinău.

Părţile au remarcat îmbunătăţirea calităţii dialogului politico-diplomatic între Moldova şi Cehia. Pavel Filip a menţionat că Guvernul este interesat într-o prezenţă cît mai mare a investiţiilor cehe în economia Moldovei și apreciază includerea țării noastre în lista statelor „de interes” pentru economia cehă în Strategia de promovare a exportului pentru perioada anilor 2012-2020.

Premierul a declarat că așteaptă investiții cehe în creștere. De asemenea, el a adus mulțumiri Guvernului Cehiei pentru menţinerea Moldovei în topul statelor prioritare la acordarea asistenţei pentru dezvoltare.

Pavel Filip a făcut o trecere în revistă a priorităților pe termen scurt, referindu-se la reformele derulate pentru stabilizarea sectorului financiar-bancar, îmbunătăţirea mediului de afaceri, semnarea unui memorandum cu FMI și reluarea finanțărilor externe.

Diplomatul ceh, la rîndul său, a menționat că autoritățile de la Praga susțin Republica Moldova în implementarea agendei de asociere și sînt disponibile să ofere suportul necesar pentru realizarea angajamentelor asumate. „Avem o bogată experiență în implementarea reformelor pe diverse domenii și sîntem gata să ne împărtășim experiența cu partea moldovenească”, a spus Zdeněk Krejci.

La final, premierul a evocat determinarea pentru consolidarea relațiilor de cooperare cu Cehia, menționînd că vizita prim-ministrului ceh la Chișinău va impulsiona acest proces.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав