X 
Cutremure stiri: 505

„KID’S EXPO 2016” – expoziția pentru cei mai exigenți copii și părinți (VIDEO)

2 iun. 2016,, 17:30   Business
4206 0
«KID’S EXPO 2016» – выставка для самых привередливых детей и родителей (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Distracții, mărfuri și servicii pentru orice gust sînt oferite copiilor și părinților de către participanții tradiționalei expoziții anuale „KID’S EXPO”, care în aceste zile se desfășoară la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.


În perioada 1-5 iunie, pavilionul nr. 2 de la CIE „Moldexpo” a devenit o platformă multidimensională, unde copiii își pot aplica deprinderile, iar părinții pot beneficia de asistența psihologilor și specialiștilor în traning, informează NOI.md.

Organizatorul expoziției „KID’S EXPO 2016”, Natalia Ivanova, a relatat pentru NOI.md că în acest an peste 70 de companii din Moldova, Ucraina și Hong Kong au acceptat invitația și și-au prezentat standurile. „Participanții la expoziție au pregătit pentru vizitatorii noștri oferte și prețuri speciale, valabile doar pe perioada desfășurării expoziției”, a menționat Ivanova.

„Sînt planificate peste 130 de activități la care părinții și copiii vor putea participa absolut gratis. Este vorba de master-clasuri, jocuri, lecții pentru copiii de diferite vîrste. Pentru mămici este pregătit un program special care include seminare motivaționale, lecții de time-management care le vor ajuta să-și organizeze mai bine timpul. Specialiștii vor oferi consultații despre aceea cum pot fi armonizate relațiile într-o familie”, a relatat organizatorul „KID’S EXPO 2016”.

Participanta la expoziție Tina, care reprezintă atelierul „By Bagy”, a relatat pentru NOI.md că standul lor participă la expoziție al cincilea an consecutiv. „Producția noastră este foarte solicitată. Rucsacurile ergonomice și fularele-sling marca «By Bagy» sînt foarte comode și au multe avantaje, comparativ cu rucsacurile obișnuite și gențile pentru transportarea copiilor. Acestea pot fi folosite pe orice vreme, atît iarna, cît și vara”, a menționat participanta la expoziție.

O atenție deosebită organizatorii au acordat cercurilor de creație. În „zona creativă” activează diferite master-clasuri, sînt organizate lecții de desen și modelare artistică. Spre exemplu, Asociația Obștească „Salvați viața” a prezentat o platformă, unde copiii pot să învețe a desena în nisip colorat, să întocmească diferite imagini. Reprezentanta Asociației Irina Spătaru a subliniat că asemenea lecții le ajută copiilor să-și dezvolte fantezia, motorica și memoria. Copiii creează în nisip personajele preferate din basme și imagini din desene animate, iar în consecință apar mici opere de artă.

În domeniul programelor educaționale și-a prezentat producția compania „3D Reality”. Pe standul producătorului sînt prezentate cărți inovaționale pentru copii, albume pentru colorat imagini și alte materiale care pot fi scoase pe ecranul tabletelor sau la calculator. Potrivit reprezentantului companiei „3D Reality” Vadim Sivacov, această tehnologie sporește interesul copiilor față de procesul educațional. „Proiectul nostru a fost lansat acum un an, însă deja mulți părinți au fost atrași de ceea ce facem. Datorită tehnologiilor noastre, personajele din basme capătă viață. Copiii sînt încîntați, iar părinții – mulțumiți, pentru că procesul educațional devine mai ușor”, a mărturisit participantul expoziției.

La ediția din acest an a expoziției în premieră a fost organizat un centru de consultații medicale. În fiecare zi, pînă în data de 5 iunie, de la 10.00 pînă la 18.00, vizitatorii vor putea beneficia gratis de consultații din partea medicilor pediatri, stomatologi și ortopezi, iar medicul pediatru Mihail Stratulat le va povesti părinților despre perioada sarcinii, naștere și îngrijirea copilului în primii ani de viață.

Expoziția „KID’S EXPO 2016” este deschisă pînă pe 5 iunie, de la 10.00 pînă la 18.00, în pavilionul nr. 2 de la „Moldexpo”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав