X 
Cutremure stiri: 503

Amenzi mai mari pentru consumul de alcool la volan

9 iun. 2016,, 09:53   Societate
14961 0
Amenzi mai mari pentru consumul de alcool la volan
Foto: igp.gov.md

Amenzile aplicate șoferilor care urcă băuți la volan vor fi majorate pînă la aproximativ 25 de mii de lei. Prevederea se regăsește într-un proiect elaborat de Ministerul Justiției și aprobat de Guvern, informează NOI.md.


O altă măsură prevăzută în documentul aprobat de executiv stabileşte recalificarea limitelor gradului minim al concentraţiei de alcool în sînge, care va fi de la 0,3 g/l la 0,5 g/l şi, respectiv, concentraţia de alcool în aerul expirat care va fi de la 0,15 mg/l pînă la 0,3 mg/l, dar şi reducerea pragului gradului avansat a concentraţiei de alcool care va fi de 0,5 g/l în sînge şi de 0,3 mg/l în aerul expirat. Această prevedere, de asemenea, are scopul de a descuraja practica consumului de alcool la volan.

Totodată, în scopul combaterii fenomenului „plății salariului în plic”, amendamentele propuse de Guvern stabilesc amenzi de pînă la 75 de mii de lei pentru persoanele juridice care vor comite această încălcare. „Cred că în astfel de cazuri statul trebuie să fie foarte ferm. Încurajăm dezvoltarea agenților economici prin îmbunătățirea mediului de afaceri, dar solicităm ca salariile să fie plătite în mod legal și să fie achitate toate contribuțiile sociale”, a spus Pavel Filip.

Documentul urmează a fi expediat spre examinare Parlamentului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав