X 
Cutremure stiri: 507

Filip: Partidele care încurajează încălcarea legilor să o spună deschis

15 iun. 2016,, 17:47   Politică
5681 9

Filip: Partidele care încurajează încălcarea legilor să o spună deschis
Foto: gov.md

Premierul Pavel Filip îi îndeamnă pe reprezentanții formațiunilor de opoziție să nu speculeze pe marginea inițiativei Guvernului privind majorarea de 2,5 ori a amenzilor, notează NOI.md.


Șeful executivului s-a arătat indignat de faptul că unii lideri de opinie denaturează sensul acestui proiect de lege, manipulînd opinia publică. Pavel Filip a ținut să precizeze că amenzile sînt pentru cei care încalcă legile, și nu niște taxe suplimentare, așa cum afirmă unii actori politici.
Amenzile nu trebuie prezentate ca niște taxe sau impozite, așa cum au încercat unii să o facă, care se laudă că fac dreptate în țară. Amenzile sînt pentru cei care încalcă regulile, legea, iar noi sîntem cei care elaborăm legi și sîntem pentru respectarea lor. Și dacă la noi sînt partide care încurajează încălcarea legilor, să iasă deschis și să o spună, dar nu prin manipulări, a punctat Filip.

Premierul a reiterat că majorarea amenzilor pentru conducerea automobilului în stare de ebrietate a fost o măsură imperioasă, întrucît un asemenea comportament trebuie descurajat. În ceea ce privește majorarea cuantumului unității convenționale pînă la 50 de lei, Filip a explicat că acest lucru era firesc, unitatea convențională (u.c.) fiind ajustată la gradul de inflație. „Acum unitatea convențională constituie 1% din salariul mediu pe economie”, a spus acesta.

Recent, reprezentanții Platformei „DA” au declarat că majorarea amenzilor pentru diferite tipuri de infracțiuni este o măsură abuzivă din partea guvernanților, care are drept scop recuperarea miliardului furat din contul cetățenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав