X 
Cutremure stiri: 507

Candu propune crearea unui fond special pentru locuitorii raionului Cahul

28 iun. 2016,, 10:55   Societate
3860 1

Foto : noi.md

Pentru despăgubirea locuitorilor raionului Cahul ale căror case au avut de suferit din cauza mașinilor de mare tonaj care transportă marfă în portul Giugiulești, ar putea fi creat un fond special, notează NOI.md.


Propunerea aparține spicherului Andrian Candu și urmează a fi înaintată plenului Parlamentului. Acesta a cerut o evaluare exactă a pagubelor după ce mai mulți locuitori au anunțat că le-au fost fisurați pereții caselor. O soluție propusă de autoritățile locale este construcția unei șosele de ocolire a orașului Cahul, proiect aflat în curs de desfășurare și pentru care în bugetul de stat pentru anul 2016 este prevăzută suma de 6 milioane de lei.

În context, Candu le-a promis primarilor din sudul țării că raionul va beneficia de un șir de proiecte de dezvoltare regională, inclusiv prin accesarea fondurilor europene. Proiectele sînt menite să contribuie la modernizarea regiunii de sud a țării, spune democratul.

„Autoritățile sînt în discuții cu o companie japoneză care intenționează să investească în zona de sud a țării, pînă la sfîrșitul acestui an. Valorificarea potențialului turistic și balnear al raionului Cahul trebuie transformată în prioritate, inclusiv prin implementarea proiectelor de infrastructură”, a menționat Candu.
Acesta a mai precizat că, odată cu semnarea acordului cu FMI, Moldova ar putea beneficia de o finanțare din parte UE în valoare de 300 de milioane de euro, pentru proiectele de infrastructură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав