Cutremure stiri: 505

Orange urmează să achiziţioneze compania Sun Communications

30 iun. 2016,, 12:03   Business
4465 0
Orange покупает Sun Communications
Foto: unimedia.info

Orange Moldova a semnat un acord pentru achiziționarea operatorului de cablu și TV cu plată Sun Communications din Moldova.


Această achiziţie va permite companiei Orange Moldova lansarea ofertelor convergente inovative, pentru a deveni lider pe piaţa serviciilor oferite consumatorilor casnici.

Astăzi, Orange a semnat un acord pentru achiziţionarea a 100% din capitalul social al companiei Sun Communications, operatorul de cablu TV lider din Republica Moldova. Totodată, achiziţionarea companiei Sun Communications va permite companiei Orange să pregătească piața pentru evoluţia spre convergență. Ambiția Grupului Orange este de a-şi consolida poziția de operator convergent lider în Europa, care furnizează internet în bandă largă, servicii de voce pentru mobil şi fix, precum şi servicii TV cu plată. Achiziţia Sun Communications în Moldova de către Orange este parte a acestei strategii. Orange Moldova este cel mai mare operator mobil din ţară, cu peste 2 milioane de clienţi, care oferă cea mai bună acoperire 4G la peste 84% din populaţie.

Sun Communications este furnizor de frunte de servicii TV cu plată din Moldova, după numărul de clienți, oferind servicii TV prin cablu şi digitale sub marca Sun TV clienţilor din Chişinău, Bălţi şi Cahul. Cu o ofertă ce include peste 172 de canale şi 25 de canale HD, Sun TV este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de televiziune prin cablu, cu peste 100.000 de clienţi activi. De asemenea, Sun Communications prestează servicii de Internet şi VOIP (voce prin IP) la peste 38.000 de clienţi din Moldova, oferind o conectivitate de pînă la 300Mbps.

Tranzacţia va permite Orange să intre pe piaţa serviciilor fixe şi de televiziune cu plată şi să le ofere clienţilor servicii noi şi inovative, în particular servicii şi oferte convergente ce cuprind servicii fixe, mobile şi TV cu plată.

Finalizarea tranzacţiei este condiţionată de aprobarea din partea Consiliului Concurenţei.

Orange este unul dintre operatorii de telecomunicaţii lideri din lume, cu vînzări de 40 de miliarde de euro în 2015 şi 155.000 de angajaţi la nivel mondial, conform situației de la 31 martie 2016. Prezent în 28 de ţări, Grupul are o bază totală de clienţi de 252 de milioane la nivel mondial la 31 martie 2016, inclusiv 191 de milioane de clienţi mobili şi 18 milioane de clienţi care beneficiază de servicii fixe în bandă largă. Orange este, de asemenea, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii globale de telecomunicaţii şi IT pentru companiile multinaţionale, sub marca Orange Business Services. În martie 2015, Grupul și-a prezentat noul plan strategic “Essentials2020”, care poziţionează experienţa clientului în inima strategiei sale, cu scopul de a le permite să beneficieze din plin de universul digital şi de forţa reţelelor sale de nouă generaţie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав