X 
Cutremure stiri: 506

Comercializarea ghioceilor și a altor plante vernale va fi interzisă

22 iul. 2016,, 13:14   Societate
2361 0

Comercializarea ghioceilor și a altor plante vernale va fi interzisă
Foto: unimedia.info

Comercializarea ilegală a plantelor vernale va fi sancționată cu amenzi de pînă la 120 de unități convenționale, notează NOI.md.


Prevederea se regăsește într-un proiect de lege elaborat de deputatul socialist Vasile Bolea și adoptat astăzi în prima lectură de Legislativ. Inițiativa prevede modificarea Codului contravențional, astfel încît să fie aplicate pedepse nu doar pentru colectarea sau nimicirea plantelor vernale, dar și pentru comercializarea lor ilegală.

„Mai multe specii de plante şi animale se află în pericol, fiind pe cale de dispariţie, din cauza activităţii nechibzuite a omului, care distruge natura, pentru a comercializa ilegal lăcrămioare, ghiocei și alte flori timpurii de primăvară. Pentru a reduce riscul unei eventuale dispariţii a plantelor vernale, se propune ca articolul respectiv, pe lîngă acțiunea de colectare și nimicire, să prevadă sancționarea pentru comercializarea neautorizată a plantelor incluse în Cartea Roşie a Republicii Moldova”, a explicat Vasile Bolea.

Proiectul de lege mai prevede ca amenzile pentru nimicirea plantelor vernale să fie majorate cu 20 de unități convenționale. Astfel, în cazul persoanelor fizice, acestea vor ajunge pînă la 120 de unități convenționale. Inițiativa urmează a fi examinată și adoptată în lectură finală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав