Cutremure stiri: 505

Poliția a arestat întreaga familie. Ce fărădelegi a comis

22 iul. 2016,, 12:24   Societate
3531 0

Poliția a arestat întreaga familie. Ce fărădelegi a comis
Foto: ipn.md

O familie, tată, mamă și fiică, cu vîrste de 56, 60 și respectiv 21 de ani, domiciliați în raionul Nisporeni sînt cercetați în stare de arest pentru 30 de zile.


Asta deoarece, de mai bine de opt ani, suspecții prin abuz de poziţie de vulnerabilitate, exploatau persoane pentru practicarea cerşetoriei, transmite NOI.md. La moment, au fost identificate două persoane, o femeie şi copilul acesteia de 9 ani.

Astfel, suspecții confiscau de la victime actele de identitate, şi prin ameninţare cu aplicarea violenţei fizice, îi impuneau să cerşească pe străzile orașului Nisporeni, mun. Chişinău şi la mai multe mănăstiri din preajma oraşului, adăpostindu-i într-un local deghizat într-un spaţiu locativ din raionul Nisporeni.

Persoanele exploatate acumulau timp de o zi cîte circa 500 - 1000 de lei fiecare din ei, ulterior banii erau luaţi de către membrii grupului, care utilizau mijloacele financiare în scopuri personale.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală „Traficul de ființe umane” . Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă de la 7 la 15 ani.

Investigațiile au fost efectuate de angajații Centrului pentru combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu Procuratura Generală.

Poliția solicit cetățeni lor, în caz că observă persoane care cerşesc și par a fi suspecte să sune la 902.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав