Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Usatîi va fi din nou citat la Procuratura Antocorupție: dacă nu vine este un show

25 iul. 2016,, 10:20   Societate
2773 1

Usatîi va fi din nou citat la Procuratura Antocorupție: dacă nu vine este un show
Foto: trm.md

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, face precizări în legătură cu invitația , liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, la Procuratura anticorupție.


Asta după ce Usaîi, la sugestia avocatului a refuzat să se prezente la CNA, din motiv că pe marginea acestui caz nu este nici un dosar penal intentat, iar nu are nici statutul de bănuit nici statutul de victimă în acest caz, transmite NOI.md

“Ca procuror nu pot porni la investigație, atunci cînd nu îmi sînt clare toate circumstanțele. Cum a ajuns la Plahotniuc? Cine l-a invitat? Ce discuții a avut? Fapt ce urma să fie precizat de persoana care urmează să fie audiată. Ține de dumnealui să vină în continuare la Procuratura Anticorupție. Vom avea încă o tentativă de citație.. Dacă nu vine înseamnă că nu a fost fapta respectivă și este doar un show mediatic”, a spus Morari.


Cît privește faptul că va face declarații în registru doi, Morari a spus că este o procedură prevăzută de codul procedurii penale . Potrivit lui, în cazul în care Usatîi avea să facă declarații ca fiind avertizat de răspundere penală , automat declarațiile sale avea să se înregistreze în registru 1. Ulterior acesta avea să fie audiat în calitate de martor, sau după caz în calitate de parte vătămată. Asta dacă aveau să fie constatate circumstanțele respective.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?