Cutremure stiri: 506

Usatîi: Plahotniuc pregătește distrugerea opoziției în octombrie

26 iul. 2016,, 10:15   Politică
6468 3
Усатый: Плахотнюк готовит разгром оппозиции в октябре
Foto: noi.md

Prim-vicepreședintele Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, elaborează un plan de nimicire a forțelor de opoziție în toamnă.


El va încerca să facă acest lucru în momentul în care țara va fi în așteptarea alegerilor parlamentare directe. O declarație în acest sens a făcut liderul „Partidului Nostru”, primarul orașului Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Interpol” din 25 iulie, relatează NOI.md.

Usatîi a declarat că discuția despre eventualele provocări la adresa opoziției a fost pornită după ce Plahotniuc i-ar fi oferit o sumă impunătoare de bani. Potrivit lui Usatîi, el a negociat. „Tu spui că oamenii vor ieși în stradă și singura mea posibilitate este să părăsesc țara, altfel voi fi distrus. Tu, probabil, pregătești o istorie serioasă. Dacă e așa, poate vom revizui (suma pentru care Usatîi trebuie să părăsească țara – n.red.)? I-am sugerat să ridice miza pînă la 2,5 milioane de dolari. Am pretins că sînt de acord să părăsesc țara pentru acești bani în septembrie, din cauza problemelor de sănătate, și să revin la sfîrșitul lunii decembrie, atunci cînd «furtuna se va potoli»”, a declarat Usatîi.

Plahotniuc l-a mai asigurat pe Usatîi în cadrul unei discuții private că nu va tolera Platforma „DA”. „Avem un război vechi cu frații Țopa și Năstase. Și el nu este așa de alb și pufos precum pare. Îi voi distruge cu orice preț pînă în toamnă. Dacă ei luptă pentru dreptate, vor obține dreptate”, a transmis Usatîi cuvintele prim-vicepreședintelui PD.

Potrivit primarului orașului Bălți, Plahotniuc l-a avertizat cu privire la evenimentele pe care oligarhul nr.1 intenționează să le organizeze în Moldova. Usatîi a explicat faptul că Plahotniuc i-a povestit despre planurile sale prin aceea că ei s-au cunoscut încă înainte de a intra în lumea politicului. „El mi-a reamintit că noi ne cunoaștem de mai mulți ani, încă pînă la politică. În plus, el a încercat să arate că știe despre anumite dificultăți cu care se confruntă businessul meu în Rusia”. Apoi el mi-a spus: „Eu știu cum să-ți ajut partidul. Și tu vei rămîne teafăr. În 2014, tu ai vorbit prea mult despre «puterea care e în adevăr» (parafrazare a sloganul „Partidului Nostru” – n.red.) și noi te-am înlăturat”. Eu i-am răspuns că scoaterea mea din cursă a fost nelegitimă și constituie o fărădelege absolută”, a declarat Usatîi, povestind despre întrevederea sa cu Plahotniuc.

Usatîi a specificat că în cadrul celor două întrevederi cu Plahotniuc el a majorat suma pentru care ar fi de acord să părăsească țara pentru a da în vileag modalitatea prin care oligarhul își înlătură principalii concurenți politici de pe arena politică.

Anterior Usatîi a comunicat în cadrul unei emisiuni televizate că Vlad Plahotniuc i-ar fi propus 1,5 milioane de dolari în schimbul acordului de a părăsi țara pentru cîteva luni.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав