X 
Cutremure stiri: 506

În Moldova s-a majorat numărul de participanţi la turismul intern

20 aug. 2016,, 12:00   Societate
4179 0
В Молдове выросло число участников внутреннего туризма
Foto: noi.md

Numărul de turişti şi excursionişti participanţi la turismul intern în primul semestru 2016 a constituit 16,5 mii de persoane, în creştere cu 2,1% comparativ cu perioada analogică a anului trecut, comunică NOI.md.


Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, totodată, deplasarea rezidenţilor moldoveni în interiorul ţării în scop turistic a fost organizată în special de agenţiile de turism şi turoperatorii din municipiul Chişinău (48,9%) şi regiunile de dezvoltare Centru (29%) şi Sud (21,1%). Turismul intern constituie deplasarea cetăţenilor Moldovei în interiorul ţării în scopuri turistice.

Experţii asociază creşterea numărului de participanţi la turismul intern în Moldova cu modernizarea infrastructurii respective: reparaţia drumurilor, dezvoltarea infrastructurii aferente (parcări, campinguri, blocuri sanitare), promovarea informaţiei şi publicităţii despre propriul produs turistic și de agrement.

În aprilie 2014, Guvernul Moldovei a aprobat Strategia dezvoltării turismului pînă în anul 2020, pentru a cărei realizare intenționează să cheltuiască 167,3 mil. lei. Scopul principal al documentului este intensificarea activităţii turistice în Moldova prin dezvoltarea turismului intern. Se aşteaptă creşterea anuală a numărului de turişti străini cu 3% şi a turismului intern – cu 4%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав