X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4078

Ziua Independenței, s-a soldat cu un dosar penal

2 sep. 2016,, 15:21   Societate
7276 3

Foto: publika.md

Poliţia a pornit un proces penal în cazul violenţelor care avut loc în preajma PMAN de Ziua Independenţei.


Procesul este iniţiat în baza articolelor 184, alineat 2 („Violarea dreptului la libertatea întrunirilor”) şi 384, alineat 1 („Ameninţarea sau violenţa săvârşită asupra unei persoane cu funcţii de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească”). Informaţia a fost confirmată pentru Deschide.MD de şeful direcţiei urmărire penală a IGP, colonel de poliţie Grigore Moga.

„Conform procedurii, procesul se consideră deschis în momentul depunerii plângerii sau în momentul autosesizării. La moment, de către persoanele care sunt implicate în examinarea acestui caz au fost ridicate mai multe înregistrări video, pe care le analizăm pentru a identifica persoanele pasibile de pedeapsă penală. Conform legii, avem la dispoziţie 30 de zile”, ne-a declarat Grigore Moga.

Totodată, şeful IGP, Alexandru Pînzari, a declarat că la manifestaţiile din 27 august au fost circa 15 mii de participanţi (la programul cultural-artistic) şi aproape 200 de participanţi (la manifestaţiile cu caracter protestatar).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?