Cutremure stiri: 506

Condamnat în România la 7 ani de închisoare, dar numit șef pe AUDIT la „Drumuri” în R. Moldova

7 sep. 2016,, 13:55   Societate
11446 10
Foto: mail.ru

Într-o subdiviziune a Ministerului Transporturilor a fost angajat un tînăr condamnat în România.


Este vorba despre Sergiu Trocin, condamnat la şapte ani de închisoare şi dat de autorităţile române în căutare internaţională.

Trocin junior – fiul lui Gheorghe Trocin, fost membru al Curții de Conturi, a fost angajat în luna aprilie a.c. ca șef al Serviciului audit intern la Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor. Atît Trocin, cît și angajatorul, Veaceslav Teleman, nu văd o problemă în decizia instanței de judecată din România și numirea în funcție de răspundere în cadrul unei instituții din RM.

Numele lui Sergiu Trocin, împreună cu alţi 23 de inculpaţi, a figurat într-un dosar penal, intentat de procurorii români pentru spălare de bani, evaziune fiscală și contrabandă. Este vorba despre apartenența lui Trocin la o rețea de crimă organizată, ce se ocupa de fabricarea și transportarea țigărilor de contrabandă. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, în dosarul „Fabrica de țigări de contrabandă", Sergiu Trocin a fost reținut de autoritățile române la sfîrșitul lui 2010, iar la data de 27 mai 2015, Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Sergiu Trocin la șapte ani de închisoare. Ceilalți 22 de membrii ai grupului au primit între cinci și 11 ani de detenție.

După reținerea din 2010, Trocin a revenit la Chișinău, evitînd să mai părăsească Republica Moldova după ce s-a dat verdictul.

De pe 4 aprilie 2016, la aproape un an de la condamnare, Sergiu Trocin se regăsește în lista angajaților de la Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor, instituție subordonată Ministerului Transporturilor. Conform ordinului de angajare, Trocin a fost numit în funcția de șef al Serviciului audit intern, prin contract, cu un salariu de 5500 de lei, pe perioada aflării în concediu pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 3 ani a Danielei Maev.

Contractul individual de muncă, cu nr 09/16 din 04.04.2016, a fost semnat de către managerul șef-intermiar al instituției, Veaceslav Teleman, în baza cererii lui Trocin, depuse la 1 aprilie același an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав