X 
Cutremure stiri: 502

Platon le cere procurorilor să-i audieze pe Ţopa şi Drăguţanu în calitate de martori

15 sep. 2016,, 16:07   Politică
5108 4

Платон просит прокуроров допросить в качестве свидетелей Виктора Цопу и Дрэгуцану
Foto: realitatea.md

Omul de afaceri Veaceslav Platon, care se află în arest, fiind suspectat de escrocherii financiare, cere procurorilor să-i audieze în calitate de martori pe fostul acţionar al "Victoriabank", Victor Ţopa, şi pe fostul guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei, Dorin Drăguţanu.


Despre aceasta a anunţat joi, în pauza şedinţei de judecată, avocata Ana Ursachi.

Ea a spus că în lista persoanelor care, potrivit clientului ei, pot face lumină în operaţiunile financiare, începînd cu 2011, se numără şi actualul preşedinte al comitetului de conducere al băncii comerciale, Natalia Politov-Cangaş, preşedintele Consiliului de administraţie şi fondatorul "Victoriabank", Victor Ţurcan, prim-vicepreşedintele băncii, Corneliu Ghimpu, precum şi omul de afaceri Ilan Șor.

"El cere ca aceste persoane să fie audiate în calitate de martori. În opinia mea, trebuie audiat şi Vlad Plahotniuc, însă în calitate de acuzat. Aceasta pentru că Platon a pronunţat numele lui de sute de ori în depoziţiile sale", a spus Ursachi.

Ursachi a mai anunţat că pe 16 septembrie Judecătoria Pecersk de la Kiev va examina recursul avocatului ucrainean al lui Platon, Alexei Şevciuk, privind legitimitatea extrădării lui Platon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав