Cutremure stiri: 505

General britanic: Rusia ar putea ajunge în doar 48 de ore „sub coasta” NATO

20 sep. 2016,, 22:00   Externe
8548 10
Британский генерал: России хватит 48 часов, чтобы оказаться под носом у НАТО
Foto: lenta.ru

Moscova este capabilă să-și amplaseze trupele militare pe teritoriul NATO în doar 48 de ore, a declarat pentru „The Times” fostul comandant al trupelor unite ale Marii Britanii Richard Barrons.


Potrivit generalului, NATO nu va putea riposta rapid Rusiei din cauza dezbinării interne și lipsei unui plan clar de acțiuni.

În două zile Rusia poate amplasa pe teritoriul statelor NATO un contingent din zeci de mii de militari susținuți de aviație și flotă, iar NATO va avea nevoie pentru aceasta de luni de zile, a declarat fostul comandant al trupelor unite ale Marii Britanii, generalul Richard Barrons pentru „The Times”, notează „InoTV”.

În opinia militarului britanic, în acest caz NATO va pierde o parte din teritorii și va ceda controlul asupra spațiului aerian și apele teritoriale înainte ca cei 28 de membri ai Alianței Nord-Atlantice să ajungă la un acord în privința acțiunilor lor.

Potrivit lui Barrons, contingentul suplimentar pe care NATO intenționează să-l plaseze în Polonia și țările Baltice nu va avea capacitatea necesară de luptă. Mai mult, aceste trupe nu au stabilite nici reguli de luptă în cazul unei „invazii” a Rusiei.

„Consider că acesta este un indiciu că la această etapă a istoriei mulți au uitat cît de eficientă trebuie să fie armata și de ce e nevoie pentru asta. Ei cred că dislocarea infanteriei ușoare va fi o măsură suficientă, însă nu este așa”, a conchis Richard Barrons.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав