X 
Cutremure stiri: 505

UE va acorda Moldovei încă 15 milioane de euro

26 sep. 2016,, 12:20   Societate
2971 3

Foto: balkaneu.com

Uniunea Europeană va finanța reforma administrației publice din Republica Moldova cu 15 milioane de euro, informează NOI.md.


Un acord în acest sens a fost semnat în această dimineață de premierul Pavel Filip și comisarul european pentru politică de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, aflat în vizită la Chișinău. Oficialul a declarat că suportul bugetar este destinat modernizării administrației publice locale și trebuie utilizat exclusiv în beneficiul cetățenilor.

„Ne dorim instituții mai transparente la nivel local, ne dorim să vedem mai puțină politizare a administrației publice locale”, a subliniat Johannes Hahn.

„Vizita domnului Hahn marchează incontestabil un moment important în relația noastră cu UE. Pentru noi, cei din Guvern, ea reprezintă o recunoaștere a efortului de a repune pe făgașul normalității procesul de reformare prevăzut de agenda europeană”, a declarat la rîndul său premierul Filip.

Comisarul european urmează să se întîlnească pe parcursul zilei de astăzi și cu președintele Parlamentului, guvernatorul Băncii Naționale și alți demnitari de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав