Cutremure stiri: 506

O expoziție de uși vechi din capitală, vernisată la Chișinău (FOTO)

28 sep. 2016,, 11:25   Capitala
3454 0

Foto: facebook.com

O expoziție de fotografii ale celor mai vechi uși din capitală a fost vernisată recent în Scuarul Grădinii Publice „Ștefan cel Mare”.


Autoarea fotografiilor este o absolventă a Facultății de Istorie și Relații Internaționale, Aneta Dabija, informează NOI.md.

Expoziția, intitulată „Ușile Chișinăului: deschidere spre viitor”, însumează zeci de fotografii ale ușilor vechi, ale clădirilor istorice din centrul capitalei. Fotografiile scot în evidență tendințele arhitecturale din secolul trecut.

Autoarea acestor ilustrații menționează că și ușile sînt documente istorice, la fel de valoroase ca și clădirile în sine. „Este foarte important ca ușile să fie observate, citite și puse în valoare”, afirmă Aneta.

Evenimentul face parte din seria de acțiuni dedicate Zilelor Europene ale Patrimoniului, ce se vor desfășura pînă la mijlocul lunii octombrie. Expoziția va fi deschisă pentru publicul larg pînă la finele lunii octombrie.





0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав