Cutremure stiri: 502

Dodon a atras atenţia APCE asupra riscurilor posibile la alegeri

29 sep. 2016,, 10:01   Politică
3226 0
Додон обратил внимание ПАСЕ на возможные риски при проведении выборов президента
Foto: actualitati.md

Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon, a atras atenţia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) asupra riscurilor posibile în desfăşurarea alegerilor preşedintelui.


Potrivit unui comunicat al partidului, despre aceasta s-a discutat la întrevederea conducerii PSRM cu membrii Misiunea preelectorală a APCE, condusă de Elisabeth Scheider-Schneiter din Elveţia.

Potrivit comunicatului, el a atras atenţia Misiunii la următoarele riscuri: utilizarea resurselor administrative de către guvernanţi; necesitatea monitorizării secţiilor de votare, inclusiv de către observatori internaţionali; lipsa numărului suficient de secţii de votare pentru cetăţenii moldoveni care se află peste hotarele ţării.

În comunicat se menţionează că "membrii Misiunii au fost de acord cu poziţia exprimată de el şi au susţinut că vor continua să critice decizia Guvernului şi a CEC privind deschiderea numărului insuficient de secţii de votare peste hotare".

"Colegii din ţările europene s-au interesat de opinia socialiştilor privind participarea la alegerile prezidenţiale a cetăţenilor din Transnistria, Găgăuzia, cooperarea cu UE, precum şi necesitatea convocării unei reuniuni tripartite privind reluarea exporturilor mărfurilor moldoveneşti cu participarea RM-UE-FR", a menţionat Dodon.

Misiunea APCE pentru monitorizarea alegerilor prezidenţiale din Moldova se află în această săptămînă la Chişinău, în vizită de evaluare. Misiunea urmează să evalueze campania electorală şi climatul politic în ţară în ajunul alegerilor preşedintelui.

Delegaţia lărgită a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, formată din 21 de membri, va veni în Republica Moldova în a doua jumătate a lunii octombrie pentru a monitoriza procesul de votare în cadrul alegerilor prezidenţiale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав