Cutremure stiri: 505

UE va acorda asistență pentru reforma sectorului locativ din Moldova

12 oct. 2016,, 11:15   Societate
2552 0
ЕС поможет реформировать жилищный сектор Молдовы
Foto: noi.md

Uniunea Europeană va acorda asistență pentru reforma sectorul locativ din Republica Moldova și altor țări din cadrul Parteneriatului Estic, relatează NOI.md.


Potrivit comunicatului Centrului de Informare al Vecinătății Europene, în perioada 12-14 octombrie curent, experți, persoane oficiale și specialiști din domeniul dezvoltării orașelor din Moldova, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Georgia și Ucraina vor participa la un seminar practic organizat de către UE la Chișinău în cadrul Proiectului Reforma sectorului locativ în țările Parteneriatului Estic.

Principalele subiecte dezbătute vor fi elaborarea și realizarea programelor de trening pentru proprietarii de locuințe, actualele reforme, programele de sporire a eficienței energetice a caselor de locuit, precum și alte chestiuni din domeniul administrării imobilului.

În cadrul acestui eveniment va fi organizată o vizită la Asociația Proprietarilor de Locuințe Cooperative, la o întreprindere municipală pentru gestionarea fondului locativ, precum și la Asociaţia Proprietarilor de Locuinţe Privatizate, în scopul familiarizării participanților cu experiența în gestiunea sectorului locativ din Moldova.

Experiența țărilor europene denotă faptul că gestiunea blocurilor cu multe apartamente este un obiectiv complex, care necesită eforturi comune din partea managerilor și proprietarilor informați și versați la acest subiect, precum și reforme naționale în sectorul locativ și implicarea populației în procesul de adoptare a deciziei.

Evenimentul este organizat în cadrul Proiectului „În calea spre reformele sectorului locativ: sporirea potențialului asociațiilor de proprietari de locuințe din Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina”. Proiectul este menit să sprijine procesele de reformă națională în sectorul locativ și să consolideze rolul organizațiilor comunității civile în gestiunea locuințelor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав