X 
Cutremure stiri: 506

Golea: Electoratul de dreapta ar putea sta acasă în turul II

13 oct. 2016,, 10:00   Politică
5823 6
Голя: Правосторонний электорат может не прийти на второй тур выборов
Foto: noi.md

Dacă în turul vor accede Marian Lupu şi Igor Dodon, electoratul de dreapta, în cea mai mare parte, nu va merge la votare.


De această părere este jurnalistul Anatolie Golea, care a făcut declaraţii în acest sens în cadrul emisiunii „Pahomi” de la postul de televiziune „Realitatea TV”, transmite IPN.

„Majoritatea electoratului de centru-dreapta nu face nicio diferenţă dintre Dodon şi Lupu. Cel puţin, în cazul electoratului PPDA, Igor Dodon a fost cu ei. Dar este puţin probabil ca electoratul de dreapta să voteze pentru Dodon. Cred că acest electorat va sta acasă”, a spus jurnalistul.

Anatolie Golea consideră că guvernarea va încerca din nou să profite de factorul geopolitic. „Cred că dacă vor ieşi în turul doi Lupu şi Dodon, atunci toate armele vor fi îndreptate către Dodon, se va reveni şi la mîna Moscovei şi la tancurile ruseşti. Însă această tehnică nu va mai prinde la electorat. Lumea s-a speriat suficient în 2014, a votat pe criterii geopolitice. Când tot strigi că vine lupul, iar lupul nu mai vine, atunci chiar să vină, că nimeni nu mai crede”.

Referindu-se la desemnarea unui candidat comun PPDA, PAS şi PLDM, Anatolie Golea a sugerat politicienilor să dea dovadă de mai multă responsabilitate. ”Situaţia cu alegerile prezidenţiale este incertă. În opinia mea, liderii acestor partide trebuie să-şi asume mai multă responsabilitate, nu se termină totul la alegerile prezidenţiale. Preşedintele nu are multe prerogative. Ar trebui să se gîndească la alegerile parlamentare”, a opinat jurnalistul.

Anatolie Golea a mai spus că în campania prezidenţială au fost introduşi mai mulţi candidaţi-clone pentru a diminua din şansele unor candidaţi. „Cred că aceştia sînt candidaţii independenţi, care sînt conştienţi că nu au şanse. Ei au fost incluşi pentru a fura din voturile unor candidaţi cu şanse reale”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав