Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 276
Transnistria stiri: 1460

La ce etapă este dosarul care investighează decesul femeii lovită de un arbore

22 oct. 2016,, 09:25   Societate
1666 0

La ce etapă este dosarul care investighează decesul femeii lovită de un arbore
Foto: noi.md

Procuratura municipiului Chişinău a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a şefului sectorului Buiucani al Întreprinderii Municipale "Asociaţia de gospodărire aspaţiilor verzi" pentru comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane.

Inculpatul are interdicţia de a părăsi ţara, iar dacă va fi recunoscut vinovat, el riscă pînă la 6 ani închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

În fapt, acesta este învinuit că, în perioada 22.06.2008 – 14.06.2016 nu a intervenit conform obligaţiunilor sale de serviciu, nu a inspectat personal teritoriul deservit şi nici nu a dat indicaţii subalternilor pentru inspectare. Prin urmare, pe strada Vasile Lupu din sectorul Buiucani - sector unde anterior au mai căzut arbori, s-a prăbuşit un copac masiv, cu înălţimea de aproximativ 20 m şi o greutate de 1900 kg, cu rădăcinile în stare avansată de putrefacţie, cu înclin spre stradă. În rezultatul prăbuşirii arborelui o femeie a fost strivită mortal.

Cauza penală a fost pornită în luna iunie a acestui an, după ce procurorii au reţinut în acţiunile factorilor de decizie ai Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi, îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiunilor de serviciu. Potrivit materialelor urmăririi penale, începînd cu anul 2008, fiind sesizate în repetate rînduri de către cetăţeni despre pericolul prăbuşirii copacilor, persoanele publice nu au reacţionat şi nu au asigurat o verificare eficientă a arborilor amplasaţi pe teritoriul deservit, pentru a nu pune în pericol viaţa şi sănătatea populaţiei.

Procuratura va informa despre evoluţia cercetărilor şi măsurile legale adoptate în consecinţă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав