X 
Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Locuitorii de la Rîșcani sînt revoltați de acțiunile „Termoelectrica”

24 oct. 2016,, 11:45   Capitala
4091 1
Жители Рышкановки возмущены действиями АО «Termoelectrica»
Foto: realitatea.md

Un grup de locuitori ai cîtorva blocuri de pe strada Florilor din capitală au organizat o acțiune de protest în legătură cu sistarea apei calde și a energiei termice.


În curtea unui bloc din sectorul Rîșcani acum o lună au început lucrările de reparație a rețelei termice, de aceea SA „Termoelectrica” a sistat aprovizionarea cu apă caldă și energie termică în cîteva blocuri locative din apropiere, informează NOI.md.

Locuitorii blocurilor de pe strada Florilor sînt revoltați că reprezentanții „Termoelectrica” nu i-au informat despre demararea lucrărilor de reparație și refuză să numească termenul exact al încheierii acestora. „Nu am fost conectați la sistemul de încălzire și, în plus, ne-au sistat livrarea apei calde. Aceasta s-a întîmplat după venirea înghețurilor. Au adus tehnică și au săpat toată curtea, peste tot sînt gropi. Timp de cîteva săptămîni nu am putut obține informații cu privire la situația creată și despre aceea cînd vor fi reluate livrăeile de apă caldă și energie termică. Apoi am aflat că pentru blocurile noastre tariful la apa caldă a fost majorat cu 10%”, a menționat jurnalista Irina Astahova, care locuiește într-un bloc de pe strada Florilor.

„Nu știm ce va fi cu curtea noastră. Au săpat-o în lung și lat, însă nu ne spun, dacă repara totul la loc. Nu știm nici cînd vom avea apă caldă și energie termică. Aici locuiesc mulți pensionari și copii care îngheață de frig. Avem multe întrebări față de SA «Termoelectrica»și compania care repară rețeaua termică. Oamenii sînt revoltați că nu au fost informații despre aceste lucrări și au fost puși la curent abia atunci cînd acestea au demarat”, a precizat reprezentanta grupului de protestatari.


Reprezentanții SA „Termoelectrica”, sosiți la fața locului, au asigurat oamenii că tariful la apa caldă nu va fi majorat. „Rețeaua termică din acest raion necesită reparație serioasă. Noi am informat din timp reprezentanții comisiei SEL despre lucrările realizate de compania «Horus». Acuzațiile că nu am informat locuitorii sînt neîntemeiate. Totodată, în cîteva curți noi am început să instalăm sisteme pentru încălzirea apei în caz de avarie la rețeaua termică. Oamenii au crezut că aceste lucrări se vor răsfrînge asupra tarifelor, dar nu este așa. Sperăm șă încheiem lucrările pînă la sfîrșitul săptămînii curente”, a comunicat șeful de direcție de la „Termoelectrica” din sectorul Rîșcani, Gheorghe Dumbravă.

Locuitorii au expediat sesizări oficiale pentru clarificarea situației în oficiul central al SA „Termoelectrica” și Primăria Chișinău, însă deocamdată nu au primit răspuns.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?