X 
Cutremure stiri: 505

Sandu despre cazurile de intimidări

25 oct. 2016,, 12:11   Politică
6342 8

Foto: tribuna.md

Utilizarea resurselor administrative este cea mai mare abatere din actuala campanie electorală, susține liderul PAS, Maia Sandu, citată de NOI.md.


Aceasta susține că unii angajați ai instituțiilor publice atît la nivel central, cît și local sînt intimidați de partidele de la guvernare, pentru a-i determina să-și dea votul pentru candidatul PD la scrutinul prezidențial.

„La întîlnirile cu alegătorii ne sînt raportate foarte multe cazuri de intimidări a oamenilor care lucrează în instituțiile de stat, indiferent dacă vorbim despre instituții de nivel central sau local. Ei sînt avertizați că, dacă nu vor vota pentru candidatul PD și nu vor prezenta dovada acestui vot, vor avea de suferit”, a relatat Sandu astăzi, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit ei, o presiune enormă se exercită și asupra reprezentanților administrației publice locale, în special pe primari, aceștia fiind intimidați prin diverse metode, inclusiv intentarea dosarelor penale.

„Primarii sînt avertizați că nu vor primi finanțări pentru proiectele comunitare. Aceste lucruri nu trebuie acceptate. Primarii sînt aleși de oamenii din localitate și oamenii sînt unicii în fața cărora primarii trebuie să facă darea de seamă. Acești primari au fost aleși nu pentru un partid sau altul, dar pentru a soluționa problemele comunităților”, a conchis Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав