Cutremure stiri: 505

Cerul României, apărat de NATO

26 oct. 2016,, 16:40   Externe
3706 2

НАТО направляет в Румынию самолеты для патрулирования Черного моря
Foto: libertatea.ro

Marea Britanie va trimite în România avioane Eurofighter Typhoon, a anunţat, miercuri, ministrul britanic al Apărării Michael Fallon.


Oficialul britanic a făcut această declaraţie la sosirea la reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO, care se desfăşoară miercuri şi joi la Bruxelles, conform agenției EFE, citată de Agerpres.

Michael Fallon s-a declarat îngrijorat de actuala deplasare a unei flotile militare ruse către Siria, din care face parte şi portavionul rus „Amiral Kuzneţov” şi care ar putea participa la atacurile asupra oraşului sirian Alep. Acesta este motivul pentru care ministrul britanic al Apărării a cerut guvernului spaniol să nu accepte realimentarea navelor rusești în porturile spaniole.

„NATO trebuie să rămînă unită”, a declarat Michael Fallon.

Ministrul britanic al Apărării a adăugat că din acest motiv ţara sa va trimite avioane multirol Eurofighter Typhoon în zona Mării Negre și a precizatcă acestea vor fi desfăşurate în România.

Avioanele vor fi amplasate la baza de la Mihail Kogălniceanu, unde vor ajunge anul viitor, iar misiunea lor va dura cel mult patru luni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав