Cutremure stiri: 502

Alegeri prezidențiale în Bulgaria: Socialistul Radev pe primul loc

7 noi. 2016,, 10:18   Externe
2073 0

В Болгарии завершились выборы президента
Foto: segodnya.ua

Rumen Radev, candidatul susţinut de Partidul Socialist (stînga), se clasează pe locul întîi în scrutinul prezidenţial din Bulgaria, cu 26,7%, pe locul doi fiind Ţeţka Ţaceva, din cadrul partidului de guvernămînt GERB, cei doi urmînd să ajungă în turul doi, arată sondaje de la ieşirea de la urne, scrie MEDIAFAX.


Rumen Radev, candidat independent susţinut de Partidul Socialist, este creditat cu 26,7% din voturi, conform unui sondaj efectuat la ieşirea de la urne de Institutul Gallup. Pe locul doi, cu 22,5%, este Ţeţka Ţaceva, din cadrul formaţiunii de guvernămînt Cetăţeni pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB, centru-dreapta).

Conform altui sondaj, efectuat de Institutul Alpha Research, Rumen Radev este creditat cu 24,8%, iar Ţeţka Ţaceva are 23,5%.

Candidatul naţionalist Krasimir Karakaceanov este pe locul trei, cu 13,6%, urmat de omul de afaceri independent Veselin Mareshki (9,3%) şi de Traiho Traikov, de la Blocul Reformist, cu 7,1%. Fostul premier Plamen Oreşarski a primit 3,8% din voturi, iar Ivailo Kalfin, 3,8%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав