X 
Cutremure stiri: 501

Cum au decurs ultimele dezbateri dintre Sandu și Dodon

11 noi. 2016,, 10:21   Politică
6537 6

Cum au decurs ultimele dezbateri dintre Sandu și Dodon
Foto : noi.md

Ultimele dezbateri electorale dinaintea turului II al alegerilor prezidențiale nu s-au diferențiat mult de cele precedente, fiind abordate aceleași probleme, informează NOI.md.


Liderul socialiștilor a acuzat-o pe Maia Sandu de faptul că promovează indirect măsuri de contrîngere a Bisericii. „Adepții Maiei Sandu propun deja impozitarea Bisericii. Eu cred că nu este cazul. Noi vom apăra valorile creștine, chiar și pe cei care sînt de o altă religie”, a declarat Dodon.

„Constituția scrie că Biserica este separată de stat. Igor Dodon a hotărît să folosească și să murdărească cuvîntul Bisericii în campania electorală. Toate lucrurile care se întîmplă în această societate sînt puse pe umerii mei de către domnul Dodon. Inițiativa de a impozita Biserica nu a fost a mea”, a replicat Maia Sandu.

Și dosarul fraudelor bancare a servit din nou drept subiect de dispută între cei doi candidați. „Eu nu am luat credite de la BEM, dar Filat, care a votat pentru Maia Sandu, a furat de la BEM, dînsa a profitat de miliardul furat, nu noi”, a spus Dodon.

„Furtul miliardului a fost făcut de oamenii din echipa lui. Se pare ca domnul Dodon are o problema de memorie. Prietenii domnului Dodon au luat bani de la Banca de Economii și nu i-au intors înapoi”, a reacționat Sandu.

Unica poziție împărtășită de ambii candidați se referă al declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. „Eu nu voi cere sprijinul majorității parlamentare, ea este creată ilegal. Toți deputații din majoritate o susțin pe Maia Sandu. Eu sînt pentru alegeri parlamentare anticipate”, a spus Dodon.

„Și eu susțin alegerile anticipate, însă acestea trebuie declanșate legal. Toată lumea din teritoriu vede pe cine sprijină majoritatea parlamentară”, a adăugat Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав