X 
Cutremure stiri: 507

Noua Zeelandă, devastată total în unele zone după seismul de 7,8 grade

14 noi. 2016,, 12:40   Externe
2295 0

В Новой Зеландии произошло еще одно сильное землетрясение
Foto: oboz.by

Prim-ministrul din Noua Zeelandă, John Key, a declarat că seismul cu magnitudinea 7,8 ce le-a zguduit duminică țara și a fost urmat de zeci de replici, printre care și una puternică cu magnitudinea de 6,3, ce a avut loc, luni după-amiază, a provocat devastare totală în unele zone, unde reconstrucția va dura luni de zile și va costa sute de milioane de dolari.


Agenția de monitorizare a seismelor GeoNet informează că replica de luni după-amiază, de la ora locală 13:34, a avut epicentrul la o adîncime de 35 km, în zona în care s-a produs și primul cutremur.

Prim-ministrul John Key a survolat cu elicopterul zonele afectate de pe coasta de est a Insulei de Sud și a precizat că a surprins scene de devastare totală, unde vor fi necesare luni de zile pentru reconstrucție, cu costuri de sute de milioane de dolari.

Cutremurul din cursul nopții a provocat moartea a două persoane. Un bărbat a murit după ce casa s-a prăbușit peste el, dintre dărâmături fiind salvate ulterior alte două persoane de către pompieri. Cealaltă victimă a murit din cauza complicațiilor medicale într-o localitate rurală aflată la nord de Christchurch.

Cutremurul inițial s-a produs la puțin după miezul nopții la o adîncime de 15 km și a suscitat temeri privind producerea unui tsunami de amploare. Ulterior, avertizarea de tsunami a fost ridicată.

Coasta estică a Insulei de Sud a fost cea mai afectată de cutremurul de la miezul nopții, o alunecare masivă de teren distrugând o porțiune a autostrăzii în apropiere de orașul Kaikoura.

În 2011 au murit 185 de persoane


Noua Zeelandă este situată la limita plăcilor tectonice dintre Australia și zona Oceanului Pacific, făcînd parte din așa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, unde sînt înregistrate anual pînă la 15.000 de cutremure.

În februarie 2011, 185 de persoane au murit într-un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade la Christchurch, oraș situat pe insula de sud a Noii Zeelande.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав