X 
Cutremure stiri: 502

Transnistria: Noul preşedinte al Moldovei va respecta înţelegerile anterioare

16 noi. 2016,, 13:24   Politică
3729 6

Приднестровье ждет от нового президента Молдовы соблюдения договоренностей
Foto: youtube.com

"Transnistria aşteaptă deja de mulţi ani ca autorităţile Moldovei să respecte înţelegerile atinse în procesul de negocieri, aşteaptă o atitudine pragmatică şi de parteneriat în privinţa negocierilor".


O declaraţie în acest sens a făcut fosta ministră a Afacerilor Externe a autoproclamatei RMN, prima doamnă a Transnistriei, Nina Şevciuk (Ştanski), care a răspuns la întrebarea agenţiei ruse NSN ce aşteaptă regiunea de la noul Preşedinte al Moldovei.

Ea a amintit că "încă acum 20 de ani, la baza acestor înţelegeri a fost pus principiul de a nu întreprinde niciun fel de acţiuni unul împotriva altuia, acţiuni care ar putea înrăutăţi situaţia părţilor".

"Deocamdată nu reuşim să construim un dialog cu autorităţile RM fără ca acestea să aplice sancţiuni şi alte metode de influenţă. Se pare că nu vom reuşi să avem relaţii normale cu vecinii fără renunţarea la blocada economică care sufocă Transnistria, la sutele de dosare penale intentate în Moldova pe numele reprezentanţilor guvernării şi antreprenorilor din Transnistria, fără renunţarea la limbajul sancţiunilor. În ceea ce priveşte statutul, Transnistria nu o singură dată şi nu într-un singur format a dat de înţeles că este gata pentru negocierile privind perfectarea juridică a "divorţului civilizat". Poporul este cel care trebuie să-şi determine soarta, aici, în Transnistria", consideră soţia liderului de la Tiraspol.

În opinia sa, problema aflării trupelor de pacificatori ruşi pe teritoriul Transnistriei, de asemenea, trebuie soluţionată nu de politicieni, ci de oamenii a căror pace ei o asigură".

"Transnistria este categoric împotriva oricăror modificări în formatul forţelor de menţinere a păcii ce se află aici", a subliniat Nina Şevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав