Cutremure stiri: 506

Guvernul, obligat să publice copia stenogramei de la ședința sa secretă

17 noi. 2016,, 10:45   Politică
8532 9
Правительство должно представить копию стенограммы своего секретного заседания
Foto: noi.md

Liderul PAS, Maia Sandu, afirmă în continuare că nu a participat la ședința secretă a Guvernului din noiembrie 2014, la care a fost eliberată garanția pentru creditele de urgență acordate celor trei bănci falimentare, notează NOI.md.


Deși a cerut Guvernului să prezinte o copie a stenogramei de la acea ședință, spune Sandu, secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, a răspuns că o asemenea ședință nu a avut loc. Recent, Judecătoria Buiucani a emis însă o hotărîre prin care obligă Cancelaria de Stat să facă publică copia stenogramei, a anunțat astăzi liderul PAS.

„În referința expediată Judecătoriei, secretarul general al Guvernului, Lilia Palii, o face pe mortul în păpușoi și spune că nu a existat o asemenea ședință de guvern. Vom vedea dacă Guvernul va prezenta copia stenogramei sau va încerca să ascundă documentul în continuare, contestînd decizia în instanțele superioare. Doamnă secretar general, să nu uitați să prezentați și lista tuturor celor care au participat la ședință!”, a declarat Sandu.

Menționăm că la ședința secretă din noiembrie 2014, executivul condus de Iurie Leancă a decis să împrumute băncilor 9,5 miliarde de lei, ședință la care Sandu, fost ministru al Educației, susține că nu a participat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав