Cutremure stiri: 506

Voronin, indignat de o propunere a lui Candu

17 noi. 2016,, 11:14   Politică
11258 3

Foto: noi.md

Propunerea privind organizarea unor ședințe speciale ale Parlamentului în cadrul cărora să fie examinate doar proiectele opoziției l-a indignat pe liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.


Disputa a început după ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, a precizat că toate propunerile formațiunilor de opoziție înaintate astăzi vor fi discutate săptămîna viitoare, cînd va avea loc ședința specială dedicată opoziției.

„Eu nu știu a cui este ideea aceasta. Există Legea despre statutul deputatului, care e mai presus decît orice regulament intern. Fiecare deputat are dreptul la inițiativă pe toată durata mandatului. Asta este cea mai reușită idee a voastră din ultimul timp! Dar în celelalte ședințe deputații ce să facă? Să stea cu plasture la gură? Interesant cum judecați dumneavoastră. Ce e cu aceste «idei năstrușnice», vorba lui Diacov? Niciun fel de ziua opoziției, nici nu se discută. Este Legea despre statutul deputatului, este Constituția, dar nu ce vreți voi,” a declarat Voronin.

În replică, spicherul Andrian Candu a invocat prevederile Regulamentului Parlamentului, care stabilește că proiectele de legi şi alte chestiuni propuse de opoziţia parlamentară se discută la ședințe speciale.

„Asemenea ședințe sînt organizate o dată la trei luni. Așa vedem dacă poate sînt idei bune ale opoziției, pe care majoritatea le-ar putea accepta”, a menționat

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав