Cutremure stiri: 501

Kremlinul reacționează la acuzațiile aduse

28 noi. 2016,, 21:32   Externe
2045 2

Foto: independent.md

Moscova preferă să stea deoparte de campaniile electorale din alte ţări, inclusiv de cele din Franţa, a declarat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitri Peskov, citat de site-ul agenţiei Tass.


Rusia nu are obiceiul de a interveni în afacerile interne ale altor state, nici măcar în procesul electoral în curs din Franţa, a afirmat Dmitri Peskov, în momentul în care a fost întrebat despre opinia Rusiei în privinţa unuia dintre potenţialii candidaţi francezi la preşedinţie.

„Moscova priveşte în mod invariabil şi respectuos procesele electorale din alte state şi preferă să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de acestea. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul Franţei”, a spus acesta.

Acesta a confirmat „că există cu siguranţă candidaţi cu care preşedintele nostru a avut ocazia să comunice mai strâns pe parcursul anilor precedenţi, şi alţii pe care i-a întâlnit mai rar şi cu care nu este atât de familiar”, a adăugat acesta.

„Dacă asculţi cu atenţie declaraţia lui Putin…trebuie să remarci că nu a fost făcută la iniţiativa acestuia. Lui i s-a pus o întrebare şi el a răspuns, pentru că de acest subiect este interesată presa. El nu a exprimat nicio preferinţă în cadrul declaraţiei sale”, a spus purtătorul de cuvânt.

Kremlinul a negat orice implicare în campania electorală din SUA, după ce preşedintele Obama a sugerat că nu este exclus ca Rusia să se afle în spatele unei scurgeri de informaţii la Convenţia Partidului Democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав