Foto: madein.md |
Verificările s-au efectuat în luna noiembrie, iar rezultatele de laborator au depistat reziduuri de nitrați, salmonella agona, reziduuri de pesticide și E-coli.
Din acest motiv, pe marginea acestor cazuri au fost demarate anchete de serviciu.
La fel, pe parcursul lunii curente au fost acumulate probe de laborator în cadrul Programului național de monitorizare a reziduurilor în produsele de origine vegetală și Programul național de supraveghere și monitorizare în domeniul sănătății plantelor, siguranței produselor alimentare și furajere pentru anul 2016:
Indicii de inofensivitate și calitate în vin, bere, băuturi răcoritoare – 64 de probe;
Indicii de inofensivitate și calitate în produsele de origine non-animală – 43 de probe;
Reziduuri de pesticide – 30 de probe;
Reziduuri de pesticide în furaje – 17 de probe;
Contaminarea radioactivă în nutrețuri – 22 de probe;
Indicii de calitate ți inofensivitate a furajelor – 190 de probe;
Sănătatea plantelor – 25 de probe;
Reziduuri de nitrați – 12 de probe.
La sfîrșitul lunii noiembrie un nou lot de produse de origine animală (93 de probe), cel de-al șaselea, a fost trimis la verificare în București.
Adăuga comentariu