X 
Cutremure stiri: 506

În Transnistria au început schimbările de cadre

15 dec. 2016,, 13:00   Politică
5214 9
В правительстве Приднестровья начались кадровые перестановки
Foto: independent.md

În a treia zi după alegerile prezidenţiale din Transnistria, în cadrul Guvernului autoproclamatei regiuni au început schimbările de cadre.


Deşi preşedintele ales, Vadim Krasnoselski, a promis că nu se va răzbuna pe nimeni, ieri, pe site-ul Comitetului de Anchetă (CA) a apărut o informaţie precum că Olga Dubrovina a fost demisă din funcţia de director al instituţiei, prin decret prezidenţial.

Olga Dubrovina, în vîrstă de 42 de ani şi care are gradul de general-maior, a făcut o carieră ascendentă în timpul preşedinţiei lui Evgheni Şevciuk – de la procuror la ministru al Justiţiei şi şefă a CA, împiedicînd investigarea în iulie a cauzei privind schemele ilegale din jurul bugetului ”RMN”. Despre acestea a vorbit anchetatorul pentru cauze speciale Alexandr Haricikov.

Potrivit lui, firma intermediară "Energocapital" primeşte gaz rusesc la un preţ scăzut, care este livrat gratuit în regiune ca suport din partea FR, şi îl vinde la CERS Moldovenească. "Energocapital" primeşte în schimb energie electrică pe care o vinde Moldovei la un preţ obişnuit. Numai în 2015, "Energocapital" a cîştigat mil., deşi la companie activează doar două persoane. Anchetatorul a fost impus să claseze dosarul în care erau implicaţi înalţi funcţionari, la indicaţia conducerii CA, iar apoi a fost concediat.

Pe site-ul oficial al preşedintelui Transnistriei nu este publicat decretul privind demiterea Olgăi Dubrovina.

Interimatul funcţiei va fi asigurat de prim-adjunctul directorului CA, colonelul Vasile Kovaci.

O altă schimbare se referă la numirea Lidiei Kolodka în funcţia de şef interimar al Serviciului de stat al presei RMN. Dispoziţia a fost semnată de preşedintele Guvernului, Pavel Prokudin.

Experţii din regiune susţin că după învestirea noului preşedinte, care va avea loc pe 16 decembrie, vor urma şi alte schimbări de cadre. Acestea se vor referi la preşedintele Băncii Centrale Transnistrene, Eduard Kosovski, pe care Sovietul Suprem a propus de numeroase ori să-l demită, ca fiind vinovat de criza valutară, încă Şevciuk s-a împotrivit.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente ael EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova es refera al problema privind caracterul suveran si independent al statului moldovenese?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав