Cutremure stiri: 502

REŢETA ZILEI: Peşte prăjit cu mujdei

14 iul. 2018,, 15:15   Societate
3788 0

Mod de preparare:

Pentru acest fel de mâncare se potriveşte orice peşte proaspăt. Se taie, capul, coada şi aripile (toate acestea pot fi folosite pentru prepararea bulionului) peştelui curăţat de solzi şi măruntaie, apoi peştele se taie în părţi egale, se sărează, se trece prin faină şi se rumeneşte în tigaie (peştele mic se prăjeşte întreg). Se coace la cuptor până este gata. Se pune pe talger, mujdeiul se serveşte separat. Acest fel de mâncare poate fi servit şi rece, şi cald.

Prepararea mujdeiului: Usturoiul se pisează cu sare şi piper. Se adaugă verdea­ţa, ardeiul, se toarnă bulion rece de peşte, se amestecă.

Ingrediente:


1 peşte proaspăt mare de 1,5-2 kg (sau 4 mici),

2 linguri de făină de porumb,

4 linguri de ulei,

sare.

Pentru mujdei:

½ pahar bulion concentrat,

8-10 căţei de usturoi,

sare,

piper negru măcinat,

½ lingură verdeaţă tocată,

½lingură ardei gras tăiat foarte mărunt.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав