Cutremure stiri: 501

Declarație: Nici unul din viitorii judecători ai Curții Constituționale nu va fi membru de partid

27 iun. 2019,, 22:13   Politică
2463 0

Președintele Igor Dodon a menționat că în următoarele săptămîni, în fruntea Curții Constituționale ar putea fi numit noul complet de judecători.

În acest sens, șeful statului a menționat că niciunul dintre cei care va ocupa fotoliul din cadrul înaltei Curți nu va fi membru de partid.

În opinia mea, în regim de urgență, în următoarele săptămîni, să fie înaintați și să avem o nouă componență de judecători la Curtea Constituțională. Oameni profesioniști, experimentați, nu membri de partid. Pe mine mă interesează ca la CC să se respecte Constituția”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la N4.

De menționat că prim-ministra Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că în următoarele zile Guvernul va lansa concursul pentru două funcții vacante de judecători ai Curții Constituționale, după ce ieri, 26 iunie, întregul complet de judecători din cadrul înaltei Curți și-au anunțat demisia în corpore, la cîteva zile după Avizul Comisiei de la Veneția prin care a criticat dur deciziile CC din perioada 7-9 iunie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав