Cutremure stiri: 505

Deputații se întrunesc vineri în ședință plenară

19 sep. 18:30   Politică
5 ore in urma 1089 0

Biroul permanent a aprobat, astăzi, ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului de vineri, 20 septembrie.

Parlamentul urmează să ratifice un acord dintre Republica Moldova și Canada care prevede oferirea unui împrumut în valoare de 120 milioane de dolari canadieni țării noastre. Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat și sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției către energia verde.

De asemenea, deputații vor examina, în prima lectură, un proiect de armonizare a cadrului normativ național cu prevederile legislației UE privind contractele de furnizare de conținut digital și de servicii digitale. Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sînt incluse Acordul de achiziție comună pentru achiziții publice de contramăsuri medicale, semnat la Chișinău la 9 iulie 2024, și proiectul de modificare a legii cu privire la statutul militarilor.

Tot la ședința următoare a Parlamentului va fi examinată numirea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic.

Parlamentul se va întruni în ședință vineri, 20 septembrie, începînd cu ora 11:00.

2
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав